Mleko i ryby


shutterstock_405732328 (1)W ramach zajęć zapoznamy uczestników z rolą mleka i przetworów mlecznych będących źródłem wapnia w prawidłowym żywieniu oraz przedstawimy konsekwencje zdrowotne wynikające z niedoboru tego składnika w diecie. Wskażemy również zagrożenia wynikające z nadmiernego spożycia cukru. W ramach wspólnie rozwiązywanych zadań sprawdzimy ile wapnia i cukru znajduje się w mleku, wybranych przetworach mlecznych oraz innych produktach. Zastanowimy się też dlaczego ryby powinny być obecne w każdym jadłospisie.

Nasze zajęcia poprzez wspólną zabawę pomogą w kształtowaniu prawidłowych wyborów żywieniowych, które są niezbędne w utrzymaniu zdrowia.

Owoce i warzywa jako alternatywa dla słodyczy

W trakcie warsztatów uczestnicy pogłębią wiedzę o znaczeniu spożycia owoców i warzyw dla prawidłowego rozwoju oraz funkcjonowania organizmu.

Kliknij i dowiedz się więcej


Mleko i ryby – dlaczego są ważne w diecie

W trakcie zajęć uczestnicy poznają znaczenie prawidłowych wyborów żywieniowych.

Kliknij i dowiedz się więcej


Higiena w kuchni to podstawa

W trakcie zajęć przedstawimy uczestnikom podstawowe zasady przestrzegania higieny osobistej i higienicznego przygotowywania posiłków w warunkach domowych.

Kliknij i dowiedz się więcej


Czym ugasić pragnienie

W trakcie zajęć uczestnicy poznają rolę napojów w diecie i prawidłowym żywieniu.

Kliknij i dowiedz się więcej



Czy odżywiasz się prawidłowo? Tajemnice antropometrii

Nasze zajęcia to zachęta do codziennego wdrażania zasad prozdrowotnego stylu życia.

Kliknij i dowiedz się więcej