Higiena w kuchni to podstawa


shutterstock_255397003

W trakcie zajęć przedstawimy uczestnikom podstawowe zasady przestrzegania higieny osobistej i higienicznego przygotowywania posiłków w warunkach domowych. Zwrócimy szczególną uwagę na zagadnienie niezmiernie ważne w aspekcie naszego zdrowia, jakim jest czystość rąk. Nauczymy jak prawidłowo wykonać tę czynność i ocenimy skuteczność mycia rąk. Przedstawimy podstawowe zasady zachowania higieny w kuchni, w tym omówimy pojęcie czystości miejsca pracy i ubrania, zasadę rozdzielności w trakcie przygotowywania i przechowywania produktów żywnościowych. W czasie zajęć duży nacisk położymy zwłaszcza na warunki przechowywania żywności.

Nasze zajęcia pomogą zrozumieć na otaczający nas niewidzialny świat mikroorganizmów, które mogą mieć działanie prozdrowotne dla naszego organizmu (probiotyki) lub być odpowiedzialne za psucie się artykułów spożywczych i powodować choroby.

Owoce i warzywa jako alternatywa dla słodyczy

W trakcie warsztatów uczestnicy pogłębią wiedzę o znaczeniu spożycia owoców i warzyw dla prawidłowego rozwoju oraz funkcjonowania organizmu.

Kliknij i dowiedz się więcej


Mleko i ryby – dlaczego są ważne w diecie

W trakcie zajęć uczestnicy poznają znaczenie prawidłowych wyborów żywieniowych.

Kliknij i dowiedz się więcej


Higiena w kuchni to podstawa

W trakcie zajęć przedstawimy uczestnikom podstawowe zasady przestrzegania higieny osobistej i higienicznego przygotowywania posiłków w warunkach domowych.

Kliknij i dowiedz się więcej


Czym ugasić pragnienie

W trakcie zajęć uczestnicy poznają rolę napojów w diecie i prawidłowym żywieniu.

Kliknij i dowiedz się więcej



Czy odżywiasz się prawidłowo? Tajemnice antropometrii

Nasze zajęcia to zachęta do codziennego wdrażania zasad prozdrowotnego stylu życia.

Kliknij i dowiedz się więcej